Audi A6 Allroad 2013 vs. Audi A6 Allroad 2008

Audibloggen vill önska Gott Nytt År till sina läsare genom att publicera ett Audibloggen 2.0 reportage. Vi testar nya Audi A6 Allroad från 2013 mot gamla Audi A6 Allroad från 2008. Det här är första reportaget för året där vi presenterar bilarna framför kameran. Nästa år kommer ni få se mer av dessa reportage. Här nedan ser ni videoreportaget och längre ner några snyggt retuscherade bilder från reportaget.

Testbilen vi lånade var fullutrustad med både det ena och de andra. Bilen var en Audi A6 Allroad med en 3.0 liters TDI (turbo dieselmotor) med 313 hästkrafter från 2013 mot den gamla Audi A6 Allroad med en 2.7 liters TDI med 180 HK från 2008


När dieselmotorn började gå mot sitt slut så frågade navigatorn om den ville vägleda oss till närmaste bensinsation.
Testbilen var också utrustad med automatisk hel o halvljus vilket underlättar för föraren. Bilarna är utrustade med sex olika luftfjädringsnivåer där vi bla. kan välja mellan comfort och allroad. Där Allroad är högsta läget och passar bäst när vi kör under 20 km i timmen i terrängen.

Bilen är utrustad med paddlar bakom ratten för att kunna växla lite sportigare. Nya A6 allroad har hela åtta växlar vilket hjälper till bra med förbrukningen vid långkörningar.


Testbilen var också utrustad med automatiskt handbroms, men vid röljusen så vill vi att start och stopp ska fungera bätte för när vi släpper foten på bromsen så startar motorn igen för då tror den att vi ska köra vidare. Annras är den här bilen bland de skönaste vi har kört tack vare motorn och luftfjädringen.

Comments

comments