Waxdepån

DSC_1761
Vi har hört att Waxdepån är företaget vi ska åka till om vi vill skydda lacken på vår nya redaktionsbil. Vi ger oss iväg till Waxdepån i Täby för att höra mer om företaget och dess produkter.
Vi träffar Charlotte som tar emot oss och berättar lite mer om Waxdepån som startades redan 1999 och är nu som då extremt kvalitetsmedvetna. Under åren har såväl konkurrensen som kundunderlaget ökat då de vattenbaserade och allt mer tunnare lackerna kräver ett bra skydd för att bibehålla sin lyster och glans. Charlotte berättar att bilen oftast är den näst största investeringen vi gör, efter vårt boende, och då vill vi se till att erbjuda ett bra och hållbart skydd för lacken. Förutom det personliga bemötandet är det tydligt att Waxdepån är högst innovationsbenägna och varit med i utvecklingen av nya produkter och arbetsmetoder för branschen under åren.

DSC_1621DSC_1630

Vi väljer PPS lackskydd för hela bilen. Fördelarna med ett PPS lackskydd är bla. att den är vattenavisande, förhöjer glansen, tål avfettning samt den har en hållbarhet på hela 6 år vid återbehandling var 18:e månad.. Behandlingen tar oftast en dag, under tiden får kunden en kostnadsfri lånebil.

 

DSC_1676

Så här ser processen ut för PPS Lackskydd på en begagnad bil:
1. En grundlig tvätt med skum
2. Polering av lacken i flera steg för att ta bort oxidation och repor
3. Applicering av lackskyddet sker i flera steg
4. Lackskyddet får härda innan behandlingen avslutas med en nogrann kvalitetskontroll

DSC_1652

Waxdepån är generalagent för PPS i Skandinavien. Alla anställda får genomgå en utbildning där dom också certifieras. Waxdepån vill ligga i framkant med produkter från hela världen och utvärderar ständigt nya tekniker inom lackbehandlingar, bilvård och poleringstekniker.

PPS står för Polarized Protection Systems här kan ni läsa mer om PPS:
http://www.gardgroup.com/html/pps.html

 

DSC_1708

 

Vilka fordon går att skydda?
Alla bilar, båtar, husbilar och MC. Båtar har fördelen att det oftast räcker att behandla dem varannant år.

DSC_1662

DSC_1674

Vad kostar en PPS Lackbehandling?
PPS lackskydd kostar från 3300:-. Beroende på bilens ålder och skick tillkommer kostnad för polering. Vi valde även att applicera PPS Glas på fram och bakruta vilket kostar 395:- per ruta. PPS Glas är en vattenavvisande behandling som får vattnet att dra ihop sig till vattenpärlor som sen lätt rinner av.

DSC_1691

Hur snart ska kunden lackskydda sitt fordon?
PPS lackskydd kan appliceras på såväl nya som begagnade fordon. Bilen kan med fördel PPS behandlas som ny. Då får man ett bra skydd från början och kostnaden för behandlingen är som lägst. Resultatet är en lättvättad bil som behåller sin lyster och glas lång tid framöver.

Nu i efterhand så upplever vi bilen och resultatet av ett lackskydd som mycket positivt. Bilen som är lite drygt ett år gammal får tillbaka nybilskänslan och bilen blir enklare att tvätta och göra ren. Behandlingen av framrutan underlättar enormt när vi är ute och kör i regnet.

För mer information besök Waxdepåns hemsida!

Comments

comments