Återförsäljare Audi Helsingborg


På vår resa ner i landet till Malmö stämmer vi träff med Martin Nivmark som arbetar på Audi Helsingborg. Martin kontaktade Audibloggen tidigare i höst när en kund tipsade honom om oss. Martin har skickat en bild på en läcker Audi TT RS som en av hans kollegor har som tjänstebil. Vi bestämmer oss för att svänga förbi och titta närmare på bilen och höra lite mer om Martin som jobbar som säljare hos Audi Helsingborg.

Martin är en av de yngre säljarna hos Audi Helsingborg. Han har arbetat en lång tid med försäljning. Hos Audi har han varit i snart två år. Martin kör dagligen runt i en riktig liten pärla. En Audi A1 med en bensinmotor, teakbrun färg och vit takbåge med 122hk och S-Tronic

Audi A1 och Martin
Varför valde du just den här modellen?
”Jag tycker att det är liten och bekväm. Jag har bara 5 minuter till jobbet och bor centralt i Helsingborg. A1:an är en av våra demobilar och inte en tjänstebil. Om en kund vill provköra en Audi A1 så är det min bil som kunden får testköra.”

Vi brukar fråga vilken bil som är din drömaudi?
”Audi R8 V10, jag minns fortfarande när jag fick provköra den för första gången. Audi Malmö kom upp med deras R8 V10 på en varm sommarkväll en fredag och det var första veckan som jag hade börjat arbetat hos Audi. Det är mitt bästa Audiminne.”

Om du får välja din drömbil fritt utanför Audi?
”Då skulle jag välja en bil inom koncernen en Lamborghini Aventador.”

Vilken var din första Audi?
”Det var en Audi A3 TDI 2.0 -11”
Vad vill du helst se på Audibloggen?
”Ögongodis som vår speciella TT RS och vad som händer inom Audi.
Jag har även hört att Audi Göteborg har en svart Audi R8 GT Roadster, den är en udda fågel.”

Här nere i Skåne kryllar det av Audibilar varför tror du att det är så?
”I Nordvästra Skåne finns det mycket näringsliv och framgångsrika entreprenörer som köper Audi och jag tror att det smittar av sig.
Det bor 1 miljon i regionen och ca 130 000 i Helsingborg. Vi säljer drygt 700 bilar om året på fyra säljare. Sedan erbjuder vi service/verkstad och reservdelar. Audi har 9% av marknaden i Helsingborg jämfört med i övriga Sverige där Audi har 6% av personbilsmarknaden.”

Audi Helsingborg

Vem har varit den roligaste kunden?
”En kund som köpte en Audi A3 i förra veckan. Jag hade varit på kurs och kunden hade sökt mig och ville pruta lite till. Då hade jag gjort så mycket jag kunde med priset och sade att det är det här priset som gäller. Då fråga kunden om jag inte gått på charmkurs när jag varit borta.”

Hur ofta får ni Utbildningar?
”Audi Sverige är jätteduktiga på att skicka oss på utbildningar. Audi tar vara på sin personal, dom ser inte personalen som en kostnad utan en resurs. Vi som jobbar på Audi är jättestolta att få jobba med varumärket: När jag känner en passion för det jag säljer så är det mycket enklare att sälja. Vi behöver sällan ta en diskussion om varför kunden ska välja en Audi. Kunden vet vad Audi står för och därmed ställer sig kunden mer frågandes till vilken modell, motor och tillbehör som ska väljas.”

Vi fick nöjet att provköra Audi Helsingborgs Weltmeister Grün Audi TT RS med hela 340HK!
Audi TT RS

Har någon gått in och köpt en Audi kontant?
”Nej inte i rena kontanter, men jag har haft en kund som tog fram sitt kontokort redan efter att ha satt sig i en A1.”

Hur hamnade du på Audi?
”Det är en rolig historia. Jag började att praktisera här hos Audi Helsingborg när jag gick i skolan. Audi var väldigt nöjda med min insats så jag fick börja sommarjobba hos dom. Efter studierna så började jag arbeta hos ett annat bilmärke, Sen en vacker dag så sprang jag på min tidigare handledare för Audi Helsingborg och han nämnde att Audi sökte personal. Så jag antog utmaningen och fick jobbet.”

Audi Helsingborg och Audi Malmö

Vilken är din bästa Audi-resa? Hur ofta reser ni med Audi?
”Jag har varit två gånger i München. Min bästa resa till München var när vi fick testköra Audi Q3 för första gången. Det som är bra med resorna och utbildningen är att vi får testa konkurrenternas bilar också. Den som åker iväg på utbildning får sedan i uppgift att ha en genomgång med sina kollegor.”

Text: Love Sahlin
Bild: Susanne Qviberg

Comments

comments