Audi A4 Sedan – Silvercar


Audibloggen besökte San Francisco i början av året. Vi testade en ny startup som heter Silvercar som hyr ut silverfärgade Audi A4 Sedan-bilar via en app. Följ med när vi kör genom San Francisco och ner till Silicon Valley. Vi belyser skillnaderna i den amerikanska Audin och jämför den med den europeiska versionen som vi är vana vid.

Silvercar-bilen var utrustad med ett 3G SIM-kort, vilket gjorde det möjligt att surfa via bilens WIFI.

”Cruise-controlen” är tydligare i USA där dom skriver ut hela ordet.

En liten negativ sak som Audi borde tänkt på med Sedan-modellen är att vatten rinner in i bagageutrymmet om det ligger vatten på bagageluckan när man öppnar den.

Bältespåminnelsen börjar låta direkt när man startar bilen och är mer “aggressiv”.


De amerikanska bilarna är bland annat utrustade med en ”Valet-knapp”, vilket gör det möjligt att låsa bakluckan via handskfacket. Man kan sedan låsa handskfacket så att personalen inte kommer åt det som finns i bakluckan när du har lämnat in bilen.

På bilnyckeln finns det en ”Panic-button”, som kan användas om du skulle bli överfallen. Knappen gör så att billarmet börjar tjuta för att avskräcka möjliga kapare. En annan sak vi lade märke till är att bilen låter när man låser den.

När vi är ute och kör får man ett varningsmeddelande på navigatorn om att vi inte bör skriva in adressen medan vi kör.

En annan trevlig sak vi gillade med USA är en trafikregel som heter “Right on red”, vilket betyder att vi får svänga höger när det är rött.

Utanför Facebooks huvudkontor hittar vi den här snygga Audi S6 Sedan

När vi tankar så kan vi titta på TV samtidigt. Det slår oss hur billigt det är att tanka i USA.

Vi var och besökte en Audi-återförsäljare som heter Audi Stevens Creek som säljer nästan 200 bilar i månaden och är bland de större handlarna i USA.


Comments

comments