Audi A6 Allroad 2.7TDI Q

IMAG0446

Vi sitter i en Audi A6 Allroad 2,7TDI i Stockholm på fredagseftermiddagen. Slutdestinationen är inställd på Comosjön i Italien där vi ska utforska bilens egenskaper och njuta av fint väder. Vi når Skåne och Helsingborg för övernattning.

Andra dagen börjar med kö till färjan över till Helsingör så vi väljer E6 mot Malmö, men där fastnar vi i en timmes kö på väg mot Öresundsbron. Vägverket eller Svevia som dem heter numera har valt att plocka ner en bro samma dag som dem flesta svenskar går på semester. Vi åker vidare in i Danmark med sikte till färjan som ska ta oss vidare till Tyskland. Under färjeturen så börjar vm-matchen mellan Tyskland-Argentina. Vi hinner se Tyskland göra ett mål innan färjan lägger till i Tyskland. Vi hoppar in i bilen och rattar in tyska sportkanalen som sänder fotbollen. Det som skiljer från sändningarna här i Sverige är att dem spelar en massa musik under matchen, vi hör att Tyskland både gör två, tre och till sist fyra mål mot Argentina. Vi har GPS:en inställd mot Hamburg där vi ska åka på biltåget som ska ta oss till Lörrach i södra Tyskland. När vi kör in i Hamburg så är matchen fortfarande igång, gatorna är tomma och lugna. Strax efter matchens slut och Tyskland vunnit med 4-0 så fylls gatorna snabbt av firande tyskar med massor av tyska flaggor och bilar som tutar. Vi kommer tillslut fram till tågstationen och kan checka in bilen. Efter en stunds väntan i värmen får vi köra på bilen på tåget.

IMAG0226IMAG0230

IMAG0243IMAG0253IMAG0261

IMAG0249IMAG0283

När vi anländer till Lörrach får alla bilar köra av vagnarna. Som tur var så kom alla förare till sin bil eller motorcykel så avkörningen gick smärtfritt. Nu är vi nära den Schweiziska gränsen. Vi åker in i Schweiz utan någon kontroll och stannar vid nästa stora stad där vi stannar för att äta lunch. I Garaget så hittar vi en mycket fin Audi RS4 mattsvart. Mycket läcker. Efter lunchuppehållet kör vi genom Gotthard tunneln som är 1,7 mil lång. Den släppte in bilar i intervaller och vi fick ett välkomst meddelande vi TP-info om att hålla avståndet och vara uppmärksamma på polisens eventuella direktioner, till sist blir vi hälsade att ha en fortsatt säker resa och bra dag. Vi stannar och fyller upp tanken med Deisel på en Esso.

IMAG0293IMAG0295

IMAG0292IMAG0316

Nu börjar de Italienska krokiga vägarna ta fart:

IMAG0328IMAG0319

Vi når till slut fram till den lilla Italienska byn Dizzasco där den stora Allroaden nätt och jämt får plats:

IMAG0334

De små Audi-bilar är i sitt rätta forum bland de Italienska småvägarna, A3 cab, A5 och Q5 är populära bilar här. Vi ser också S5, S4 o TTs Roadster. Audi A1 kommer nog bli en storsäljare här.

IMAG0351IMAG0352

En snygg Audi A5 Sportback visar upp sig i Como med en läcker färg.

Här tar vi oss ner till Comosjön, för att svalka oss. Det gäller att inte nudda den svarta lacken efter att denhar stått i solen. Då får man stekpanna effekten:

Det lustaiga var att i schweiz fanns det inga vägtullar trots alla långa tunnlar och nya vägar men i Italien passerar vi tre vägtullar endast på väg till Milano inom en timmes bilkörning. Som tur är det inte så hög vägtull mellan €1-€3. Vi hamna bakom en tysk Audi A4. En Audi S4 går vi förbi på Milanos gator, som verkar ha hittat en egen parkeringsplats.

Inne i Milano visar Allroaden upp sig:

Dagen efter så var det Dizzasco tuning day med många pimpade bilar på torget:

En snyggt pimpad A4 ställde upp och fick hård konkurrens av en VW Scirocco med måsvinge dörrar.

Då var det dags att packa ihop och börja road tripen mot Sverige. Allroaden vill gärna köra över grushögen med galonbyxor och luftfjädring så är det inga problem. Den känns som en traktor när man höjer upp den i högsta ”lift” läget, bilen får en helt annan väghållning.

Det är en speciell känsla att åka ner på de italienska serpentinvägarna. Det är tur vi kör Audi där allt fungerar.

Vi börjar med ett besök i Vals som ligger i Schweiz, som bla. är berömt för sina värmekällor. På de här små vägarna kör lastbilarna med vatten från Vals vattenfabrik.

Vi stannar till och äter lunch, Sandwich mit allem blir snabbt en höjdare följt med en S6 som står parkerad.

Väl framme i Vals märker vi snabbt av den fantastiska miljön. Det Schweiziska snowboard landslaget var på besök i sin Audi S3. Mycket läcker!

Till slut får vi hoppa ner i de olika värmekällorna, 16, 24, 32 och 42 gradiga källor finns det. 32graders källan blev favoriten som ni kan se nedan:

Comments

comments