Audi A6 Sedan Gotlandsbröllop

Vi startar upp resan från Stockholm och sätter siktet mot Gotland för att besöka ett bröllop och övernatta i Visby. På väg ut mot Nynäshamn får vi känna på bilens egenskaper på såväl motorväg som landsväg. Motorvägen ut mot Nynäshamn har en nybelagd asfalt så vi njuter när vi rullar fram i den bekväma Audin.
Audi A6 Sedan

På vissa håll är det ojämnheter och mindre gupp men det är något som bilen parerar väldigt fint. Vi sitter väldigt bekvämt i de nya stolarna med en mycket snygg och ljus klädsel. Väl framme i Nynäshamn så får vi användning av start och stopp funktionen som slår in när vi håller ned bromsen på den automatväxlade 3.0 liters TDI motorn. Väl ombord på färjan vill vi knappt lämna bilen på däck men resan till Gotland tar ca. 3,5 timmar med den stora båten. Det får oss att tänka tillbaka till Audi A8 bröllopslimousinen för känslan att sitta i Audi A6 Sedan känns nästan som att sitta i en A8 fast med en mindre kostym. Alla måste gå ur bilarna för bildäcket stängs under färden och öppnar strax före ankomst.
021

024034
Här får ni se ett litet filmklipp från bilen:

094

När vi anländer till Visby så har vi en mycket kort framkörning till Hotel Wisby där vi ska bo tack vare att vi känner hotelldirektören. Vi har bokat bord på en av Visbys finaste restauranger som vi har läst mycket om och som har flera utmärkelser bla. guldkrog. Vi pratar förstås om 50 Kvadrat där det serveras en avsmakningsmeny med lokalproducerad mat. Vi sitter spända och förhoppningsfulla på vilka spännande och goda rätter som kommer bli serverade och vi blev inte besvikna:

50 kvadrat Gtoland50 kvadrat Gtoland

Andra dagen står bröllop på dagens schemat. Dagen börjar med en stor och god hotellfrukost följt av lite bilkörning i Visby för att testa bilens egenskaper på de smala kullerstensgatorna (De liknar de smala gatorna i Italienska byn som vi besökte i Audi A6 Allroad 2.7TDI Q)
134160

133

Paret gifter sig i en mycket vacker kyrka på norra Gotland. Krykan dom gifter sig i heter Fleringe kyrka:
Fleringe krykaFleringe kryka

Det är en gudomlig utsikt vid vattnet.
308

Vi är uppe vid norra Gotland vid Bläse Kalkbruksmuséum
290289

312

Vi måste självklart stanna till vid Gotland Ring för att beskåda banan. Tyvärr var det MC-dagar när vi besökte området men vi fick en glimt av banan och den häftiga miljön runtomkring.
363366

Audi var representerat på banan såväl som inomhus.
373367

Vi träffade en Audientusiast med en väldigt fin äldre modell av Audi A6 Sedan. Dom bor på Gotland men har blivit pensionärer och funderar på att flytta till Sundsvall. Han berätta att Audi har flyttat från ön så när gästerna från fastlandet kommer över och om dom får svårare problem efter tex. en krock så måste bilen bärjas över till fastlandet.

193191

På väg hem så var det utfärdat en klass 3 varning så vi blev stående i tre timmar på de incheckade parkeringsomådet. Skylten för avång ändrades inte bara en gång utan tre innan båten åkte iväg. Som tur var så satt vi bekvämt i bilen med datorn i mitten och tittade på film. Utanför dörren så blåste det friskt och det var många fina Audibilar på parkeringen bla. en Audi S5.

441452

Efter en lång väntan får vi åka ombord på båten och äta en välbehvlig middag. Resan blir ganska guppig men går fortare med den mindre färjan.

Text: Love Sahlin
Bild: Susanne Qviberg

Comments

comments