Audi A8 4.2 TDI

Audibloggen var ute med den uppdaterade Audi A8 4.2 TDI Tiptronic utrustad med Quattro. Senaste reportaget med Audi A8 var när vi gjorde Audi A8 bröllopslimousinreportaget. Sedan i slutet av 2010 har det hänt en hel del. Följ med!

Exteriört har A8 fått en ny uppdaterad kaross och nya LED-belysning. Bilen är utrustad med senaste Matrix tekniken vilket gör att helljuset endast bländar av för de bilar som ni möter men inte för föraren.

Audi A8

Vi ställer upp bilden vid Helsingborgs hamn och tar några snygga light-paint-bilder:

Audi A8

Interiören i Audi A8 är lyxig och stilren. Det enda vi hade att anmärka på i bilen var nätkorgen som sitter till vänster om passagerarens fötter. Den vänstra foten får knappt plats om man gillar att breda ut sig.

Audi A8

Självklart hör Audi A8 hemma vid ett slott. Många toppolitiker åker också Audi A8, bland annat Angela Merkel.

Audi A8

Det finns många inställningar i Audi A8-stolarna. Vi väljer något av de fem lägena som massagestolarna där fram har att erbjuda. Det går att ställa in på en skala 1-5 vilken styrka vi vill ha. Massageprogrammen håller på i 10 minuter och sedan får vi välja något nytt. Bilen är också utrustad med senaste tekniken kallat ”Heads-Up Light”, vilket betyder att varningar, vägbeskrivning samt hastighet projiceras på vindrutan för föraren.

Audi A8Audi A8

Det finns två standardlägen i baksätena. Det ena läget är ett liggande läge (Störtskön sovfunktion i baksätet!) och det andra är mer upprakt läge. Den passagerare som sitter till höger i baksätet kan välja att skjuta fram passagerarstolen automatiskt för att öka benutrymmet. I baksätet går det också att manövrera gardinerna för båda sidorutorna samt bakrutan. Tyvärr finns det ingen Aircondition i baksätets stolar men det finns ”rumpvärme” och egen klimatanläggning.

Audi A8

I förarstolarna finns det ett hav med möjligheter bla. går det att få AC-kyla i stolarna och värme i ratten. När vi tankar diesel i den 385HK starta motorn ser vi också att det går att fylla på AdBlue. I A8an går det också att beställa med 360°-kameror (Kameror fram, bak och på sidorna):

Audi A8

På kvällen slår vi på den Infraröda tekniken (Night Vision) som bilen är utrustad med. Tack vare Night Vision så upptäcker vi personer och föremål tidigare. Skulle exempelvis ett djur springa framför bilen så rödmarkeras objektet och en varningssignal utlöses. Det går också att välja till funktionen ”Lane Assistent”, vilken hjälper föraren med varningsmeddelanden när vi håller på att styra utanför vägbanan.

Audi A8

Fler bilder hittar ni via vårt Flickr-konto!

Text: Love Sahlin
Foto: Arthur Hall

Comments

comments