Audi Driving Experience 2011

Väckarklockan ringer tidigt på måndagsmorgonen, idag är det dagen D då Audi Driving Experience 2011 står inbokat i kalendern. Efter att ha packat in allt i bilen och börjat bege sig mot Arlanda märker vi snabbt att trafiken är tätare än vad vi befarade och helt plötsligt så blir vi påkörda av en lastbil när vi står och väntar på att det ska bli grönt. Vi flyger ut ur bilen och kan till vår lättnad inte hitta några skador på vare sig bilen eller oss själva. Vi kan nu fortsätta färden mot Arlanda för att hinna med flyget som ska ta oss till Arvidsjaur via Lycksele. Som tur var så hann vi med planet!

Väl i Arvidsjaur möter en representant från Audi upp oss och vägleder oss till transporten mot Arjeplog och Hotell Silverhatten. Väl framme på Hotell Silverhatten väntar en god och välbehövlig lunch. Efter lunchen går Audis instruktörer Stefan Eichhorner och Klaus-Joachim Kleint (gamla motorsport-fantaster) igenom de grundläggande principerna kring körningen på isen. Efter genomgången beger vi oss till garaget för att hoppa in i de fina röda Audi S5 Sportback bilarna och köra till Akkelisjaure där Audis isbanor är belägna.

ArjeplogAudi Driving Experience 2011 with Audi S5 Sportback V6TAudi S5 SportbackAudi S5 Sportback

Audi Driving Experience har blivit ett omtyckt event som årligen går av stapeln i Arjeplog. Hit flygs både svenskar och internationella gäster från bla. Tyskland, Brasilien, Ryssland, Libanon, Schweiz, Finland, UK och Marocko för att delta i Audis körutbildning på isbana. Den längsta isbanan var 5km lång, sen fanns det en 3km och 2km bana.

Audi S5 SportbackAudi S5 Sportback
Audi S5 Sportback dragkrokAudi S5 Sportback

Alla bilarna är utrustade med dragöglor fram och bak så att traktorn lätt ska kunna dra loss en när man kör fast. Efter tre timmars körning så återvänder vi tillbaka till hotellet.


Här visar Klaus-Joachim Kleint en av Audis instruktör hur man på bästa sätt ska ta sig runt den minsta isbanan.

Audi loungeArjeplog
På kvällen serverades en trerättersmiddag i Audi Loungen på Silverhatten. Den smakade riktigt gott!
Vi vaknar till en underbar utsikt över Arjeplog och solsken.

Andra dagen väntar till vår stora förvåning och glädje en Audi A1 TFSI, Audi TT RS, Audi A7 och en Audi Q7 V12 500hk 1000nm på parkeringen
Audi TT RS, A7 & Q7 V12Audi S5 SB

Det är en trevlig stämning i Arjeplog. Det kryllar av tyskregistrerade bilar och glada tyskar som testar olika kamouflerade testbilar.

Audi Q7 V12 6.0TDIAudi A7
På isen raddades Audi A1, Audi TT RS, Audi A7 och Audi Q7 V12 upp som vi fick testa fritt under andra dagen.

Audi TT RSAudi TT RS
Den fräcka lilla Audi TT RS låter brutalt, en bil som vill mer och mer. Bra jobbat Audi.

Såhär låter bilen när vi testar 0-100-0km/h med den röda lilla TT RS pärlan

Under andra dagen så var det glasklar is så traktorn fick köra skyttetrafik mellan olika snövallar som folk hade fastnat i. Vi fick höra att efter varje säsongen av audi driving experience så skrotas bilarna pga. det hårda slitaget bilarna utsätts för.
Audi S5 Sportback

Nästa bil till rakning var en grym Audi Q7 V12 med 500 hästkrafter och 1000 newtonmeter
Audi Q7 V12 500HK 1000NM

Audi Q7 V12 500HK 1000NMAudi Q7 V12

Den drygt två tons kolossen med den stora V12 motorn flyger fram på vägen och tack vare de stora keramiska bromsarna så får man stopp på kolossen på nolltid.
Audi Q7 V12 ceramic brakesAudi Q7 V12 interior

Här får ni se hur Q7 V12 6.0TDI 500hk 1000nm klarar sig i 0-100-0km/h


Alla kör likadana röda Audi S5 Sportback 3.0 TFSI 333 hk Quattro och såhär ser det ut när vi testar 0-100-0km/h


Här kan vi stolt presentera första 0-100-0km/h testet där hastigheten projicerar på fönstret i en Audi A7.


Här visare Stefan Eichhorner ( Stefans hemsida: http://www.eist.at ) som är en av instruktörerna från Audi Driving Experience hur man ska drifta i en Audi S5 SB på isen. Vi räknade samman att vi körde drygt 8 mil om dagen ute på isbanorna.


S5 konvoj tillbaka till hotellet.

Audi S5 Sportback on iceroadVi fick ett magiskt slut på två fantastiska dagar på isbanorna.

Text: Love Sahlin
Media: Susanne Qviberg

Comments

comments