Audi Forum Ingolstadt

Nu har vi varit och besökt hjärtat av Audi i Ingolstadt. Här började Audi bygga de första tvåcylindriga bilarna redan 1949. I Audis fabrik i Ingolstad arbetar 36 000 medarbetare på ett område som är 2 100 000 kvadratmeter stort. Audi har ett praktikprogram som pågår under 3 till 6 månader där nya medarbetare får träna upp sig på liknande stationer som ute i fabriken innan dom börjar bygga bilarna. I den första byggnaden som vi besöker är det 15 meter i takhöjd och det ryms fyra fotbollsplaner.
Häftig konstruktion, Audi A3
Audi Forum Ingolstadt

Vi ser delarna till bilarna skickas runt uppe i taket. I den första delen av fabriken så finns det en svart box som är placerad på alla bilarna som talar om för robotarna vilken modell av Audi det är te x. 3-dörrars eller 5-dörrars. Det finns 38 stycken mätkontroller där robotar kontrollerar mått och skruvar så att allt går till som det ska så att det blir 100% kvalitet.

Två stycken Audi RS6 Avant och en Lamborghini Aventador står utanför fabriken i IngolstadtAudi Forum Ingolstadt

På kvällen lyses Audi Forum upp och resturangen och baren har öppet sent in på kvällen.
Audi Forum Ingolstadt

Så här ser det ut på kvällen utanför Audi Forum Ingolstadt med en lysande Audi SQ 5

En av värstingbilarna vi träffade på var nya Audi RS7. Åk ner i Audis garage som är mittemot museet och titta på alla nya värsting modeller.
Audi RS7 at Audi Forum Ingolstadt

Dagen efter står det en Audi RS 5 Cab utanför fabriken.
Audi Forum Ingolstadt

I fabriken arbetar de anställda i tre olika skift. Det första börjar kl6:00-14:30 det andra kl14:30-22:00 och nattpasset börjar kl22:00-6:00. De anställda jobbar varannan vecka dag, varannan vecka eftermiddag. De som jobbar natt har ständigt nattpasset och under dessa 3 skift har arbetarna tre pauser varav en 40 minuters lunch. Under pauserna så stannar alla band av samtidigt så att alla kan ta rast samtidigt. Fabriken är öppen från kl 06.00 på måndagar till lördagar kl 06.00. På produktionsbandet arbetar alla i olika lag där det är sex personer i varje arbetslag. Varje arbetslag har 88 sekunder på sig att göra klart sin station innan bilen åker vidare till nästa station. När ett arbetslag stöter på ett problem så ringer dom på klockan som finns i anslutning till bandet och då spelas en egen melodi för varje arbetslag (till exempel Rosa Pantern melodin som ett arbetslag hade) och då hjälps alla åt att försöka lösa problemet. Går det inte att lösa inom 88 sekunder så trycker dom en gång till på knappen och då stannar hela bandet.

Vi kan verkligen rekommendera Audis restauranger i Ingosltdt.
Audi Forum Ingolstadt

Alla bilar har en orange box, i den orangea boxen finns all information om bilen med bland annat vilken typ av bränsle som ska tankas. Antalet olika variationer som finns på en bil är enormt, till exempel finns det 48 olika rattar till Audi A3.
En anställd i Audis fabriker ska inte behöva lyfta mer än 10kg själv. Om det behövs lyfta tyngre saker än så hjälper maskiner och robotar till.

Nya Audi A3 Sedan
Audi A3 Sedan

Varje dag är det ca. 200 personer som hämtar sin nya Audibil på fabriken och folk reser till och med från USA för att hämta sin nya bil i fabriken. I samband med hämtningen av sin Audi får de en rundvisning inne på fabriken samt får se museet och blir bjudna på lunch. I Ingolstad byggs Audi A3, A4, A5, Q5 och TT. Det tar endast 30 timmar att bygga en Audi A3 i Ingolstadt fabriken. För Audi TT byggs det första stegen av bilen i Ingolstadt för att sedan skickas på tåg till fabriken i Ungern som bygger vidare på bilen och 24h senare så får fabriken tillbaka bilarna från Ungern och kan slutföra de sista stegen. 20% av bilarna levereras med tåg som går från fabriksområdet, resten av bilarna transporteras via lastbil och båt.

I Audis shop går det att hitta många fina Audi produkter från Audi Collection.
Audi Forum Ingolstadt

Missa inte Audi museet som ligger i runda byggnaden vid Audi Forum Ingosltadt. Där kan ni hitta många gamla och godingar.
Audi Museum Ingolstadt

Varför inte besöka Audi Bank när du är i Ingolstadt.
Audi Forum Ingolstadt

För mer information om Audi Forum Ingolstadt klicka här!

Comments

comments