Audi S Q5 besöker Ingolstadt

Vi hämtar ut nya Audi S Q5 3.0 liters V6 med dubbelturbo från Audis huvudkontor och sätter siktet mot Viken, Skåne som första stopp. Vi övernattar en natt i Viken därefter ställer vi in navigatorn på Hamburg, Tyskland via Köpenhamn och Rødby–Puttgarden. Vid Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Till Hamburg tar det knappt 5 timmar från Helsingborg. Bilen går tyst och bekvämt trots de läckra och stora 21 tums fälgarna med 40 i profil. Vi övernattar i Hamburg en natt, från Hamburg är det 70 mil ner till Ingolstadt vilket tar ca. 7 timmar på autobahn. I Ingolstadt ligger hjärtat av Audi, Audi Forum Ingolstadt. Ni kan läsa mer om besöket i Ingolstadt via länken.

Här kan ni se vår resa ner till Ingolstadt och tillbaka till Sverige. Bilen som vi fick låna var utrustad med bla. Audi Lane Assistans som vi visar i slutet av filmklippet plus vårt signatur test 0-100-0km/h

Efter besöket i Ingolstadt så kör vi en lite kortare väg tillbaka för att övernatta i Berlin. Här nedan ser ni vår rutt från Sverige till Tyskland.

Visa större karta

Bilen är väldigt behaglig att köra och kommer ner på blygsamma 0,68 liter per mil. Det är nog en av de snabbaste och snålaste diesel suven ute på makrnaden just nu.
Audi S Q5

Audi S Q5 313hk Quattro bredvid en Audi Q5, Audi S Q5 är sänkt 3cm:
Audi S Q5

En bra funktion vi hade mycket nytta av i sommarvärmen var kylningen i handsfacket.
Audi S Q5Audi S Q5

Bilen gör sig bra nere vid vattnet i Viken under solnedgången.
Audi S Q5

Audi SQ5 vi får låna har en lång utrustningslista. Bilen kostar från 570 000kr, den testbilen vi får låna går loss på 770 000kr, Då är det 200′ i extra utrustning.
Audi S Q5Audi S Q5

Förarmiljön är familjär och snygg. I SQ5an sitter man väldigt stabilt och högt.
Audi S Q5Audi S Q5

Den här bilen kommer vi sakna!
Audi S Q5

Comments

comments