Audi Vorsprung Tour

Audibloggen var självklart på plats när vännerna på Audi Järva krog bjöd in för att visa upp det absolut senaste som Audi har att erbjuda inom teknisk utveckling, när Vorsprung Tour kom på besök.
Audi A8L W12
Ett ekipage med flertalet av Audis nya modeller från serierna A1, A6, A7, A8, Q3, Q5 hybrid, RS3 mm. turnerar runt landet och visas upp under perioden 6/10 2011- 21/1-2012. Touren är nu inne på sin slutspurt med några speciellt utvalda återförsäljare i Stockholm som sista anhalt. Här kan du se hela schemat och när touren kommer till en återförsäljare nära dig. Läs mer på Vorsprung Tours hemsida

Audi A7

Konceptet Vorsprung Durch Technik har i år kryddats ytterligare och gjorts ännu lite tydligare, genom att belysa tre mycket viktiga huvudområden för Audi så har man skapat en ännu tydligare förståelse hos sina olika kundsegment. Dessa tre är Audi Ultra (konstruktion), Audi Connect (kommunikation) och Audi e-tron (drift & miljö). Gemensamt för alla tre områden är innovationskraften. Läs mer på audis hemsida, klicka här!

Audi RS3 2.5 TFSI 340 hk Quattro 0-100-0km/h

Audibloggen kommer att fokusera en hel del på dessa tre områden. Främst så intresserar vi oss för hur dessa tre områden påverkar din vardag och hur framförallt connect utvecklas. Vi kommer bla att rekommendera de bästa applikationerna som man kan dra nytta av i och omkring sin Audi bil.

Audi
Under dagen tog vi bla tillfället i akt att testa den nya Q5 hybrid, Audi TTS, RS3 samt axa upp en rejält modifierad R8, speciellt framtagen för banracing i Swedish Racing League GT serie. Läs mer på Swedish Racing League hemsida

Audi R8 GT3

AudiAudi R8 GT3

Audi A8L W12Audi A8L W12
En av alla bilar som man kan få provsitta, och som man lätt blir imponerad av är A8L. L står för Limousine och indikerar att bilen har gjorts längre för att skapa större benutrymme för passagerarna i baksätet. Privatchaufför eller autopilot borde ingå. A8 är annars den bil som utrustats med alla de finesser och innovationer som Audi kan visa upp och det märks verkligen på det exemplaret som turnerar runt med Vorsprung Tour.

Audi TTS
TT modellen är en bil man konstigt nog aldrig tröttnar på att köra. Vi tog tillfället i akt att provköra en Audi TTS med en elegant inredning från Audi Exclusive.
Den 2.0 liters TFSI motorn på 272hk kämpade på bra ute i det hårda vädret. Dock hade TTS inte samma tryck och det härliga grova motoljud som Audi TTRS som vi provkörde i Arjeplog under Audi Driving Experience 2011

Audi TTS 2.0 TFSI 272HK Quattro 0-100-0km/h

Audi Q5 Hybrid
Två andra modeller som imponerade på oss är den nya Q5 hybriden som lever upp till förväntningarna. Tyvärr så hann vi inte med längre än en kortare provtur i Q5 hybrid, det får helt enkelt bli ett längre reportage senare i vår då motorn får jobba över längre sträckor.
Audi Q5 Hybrid 245hk

Sist men inte minst så vill vi tipsa om att kolla in filmsekvenserna på RS3:an som ligger upp på sajten nu.

Det bjöds på en trevlig och god lunch hos Audi Järva Krog
Food

Har du fått en inbjudan så ska du självklart ta dig till din återförsäljare för att uppleva Vorsprung Tour. Har du ingen inbjudan och undrar hur man bär sig åt, så ska du genast ta kontakt med oss på [email protected]

Text: Patrik Öster
Bild: Susanne Qviberg
Film: Love Sahlin

Comments

comments