Audi Q3 i Åre Dag1

Audi Q3 i Gävle Bro
Det är ett minst sagt skidsuget gäng som hoppar in i bilen strax efter kl 05.00 strax norr om Stockholm. Underställen är redan på och kursen rattas in mot Åre. Redan strax innan kl 07 anländer vi till Gävle Bro för frukost och förarbyte. Bilen är fullproppad med skidor, en snowboard, pjäxor och väskor. Vi lyckas ändå få plats fyra personer i den ”lilla” Q3:an, som trots en överoptimistisk logistik rullar på utan några som helst problem.

När vi börjar närma oss Sundsvall för att snabbt kunna komma till backen i Åre så inser vi återigen värdet av Audis underbara quattro teknik. Antisladdsystemet i kombination med fyrhjulsdriften parerar kurvorna klockrent.
Hjälmen på snart i Åre Q3an går stabiltHärliga vintervägar i norr!

När vi kommer fram till Åre vid lunchtid bjuds det på blå himmel, 6 minus grader och vitklädda berg. Utöver detta väntar en god lunch på Hyddan som ligger i backen nära VM6:an. Vi väljer att byta om snabbt utanför bilen och hoppa in i pisten för att hinna med några åk innan liftarna stänger kl15. De första åken känns overkliga och efter ett tag känns de även i kroppen. Vi tar oss upp i VM8:an för att åka vidare i systemet.
Audi Q3 i Gävle Bro

Dagen avslutas med en kall öl på Dippan och en välförtjänt burgare på Broken.
Åreskutan here we come!

Morgondagen visar goda utsikter för att bli en minst lika bra dag, om inte bättre. Prognosen pekar på minus 5 och växlande molninghet.
Vi checkar in i morgon igen med nya sköna klipp!

Fler bilder från resan och Audi Q3 hittar ni i vårt Flickr album. Klicka här!

Text: Patrik Öster
Bild: Love Sahlin

Comments

comments