Familjen Quattro


Vi väntar på att färjan ska lägga till vid Ekerö och ser något rött i bakspegeln komma farandes. Det visar sig vara en röd Audi A6 Avant som vi direkt ser sticker ut från de vanliga Audi A6 Avant. Den här bilen är mycket elegant stylad med svart singel frame grill, elegant tonade rutor och snygga BBS fälgar inte minst så står det quattro i orginallogo på sidorna av bilen. Vi blir nyfikna och bestämmer oss för att titta närmare på bilen och prata med ägaren. Vi träffar en trevlig och entusiastisk audiägare vid namn Johnny. Han berättar lite kort om sin Audihistoria. Det visar sig att hans familj har 4st audibilar med Audis berömda fyrhjulsdrift Quattro. Färjan börjar ankomma till Slagsta och vi bestämmer oss för att göra ett porträtt om Familjen Quattro. En kort tid senare så besöker vi familjen ute på Ekerö som har fyra stycken Audibilar en Audi A6 Avant, två Audi A4 Avant och en Audi S3. Dom står snyggt uppställda i familjens fina garage.

DSC_0248DSC_0254

Vi börjar fotografera bilarna samtidigt som vi ställer några frågor till Johnny. Vem är det som kör den snabbaste bilen i familjen? Det är frugan som har den snabbaste bilen en chippad Audi S3, den kommer få gå på Gotland Ring i sommar. Hon måste komma snabbast till jobbet, säger Johnny och småler. Därefter är det sonens Audi A4 Avant med en chippad 3.0 TDI liters deiselmotor på 275hk (hästkrafter) och ger drygt 560nm (newtonmeter) Bilen är utrustad med ett MTM chip, Audi S4 avgassystem, coilover sats, flat bottom att och stora navigationspaktet. Dottern kör den andra Audi A4 Avant som har en 2.0 liters bensinmotor på 260hk efter chppning. Själv kör Johnny en Audi A6 Avant 3.0 TDI som är KCR Chippad till 285hk och 586nm med ferrita rostfritt avgasystem och bottenratt. Familjen har även slicks däck som lekdäck när dom kör ute på bana. Johnny har haft äran att ratta en Audi RS6 runt den kända Nürburgring banan. Audibloggen har varit och besökt Nürburgring, läs mer om det här: Audibloggen besöker Nürburgring

DSC_0203DSC_0250

När vi frågar vilka däck som familjen har testat så svarar Johnny att vi har provat de flesta, säg de vi inte provat. Nu kör han med de senaste däcken från Nokia Hakkan. Fast dom verkar trögrullade för att förbrukningen har stigit på sistonde.

DSC_0219DSC_0238

Vi är intresserad av att veta mer om Johnnys Bil-cv
Första Audin Johnny ägde var en urquattro från -87 sen har det blivit bmw, mercedes, volvo, 2003 köpte Johnny en Audi RS4 sen var han fast med Audi och Quattro. Efter RS4an har det bara blivit fler Audibilar bla. A3, S3 med gamla och nya karossen, 2st A4or, 2st A6 2,7 TDI och en 3.0 FSI bensinare som var en riktigt törstläpp. Den Audi A6an som Johnny har nu är den bil han har haft längst av alla sina audibilar. Han väntar på en ersättare men den nya A6an går inte att få med en manuell växellåda till den kraftfulla dieseln.

DSC_0229DSC_0246

Den snygga orginal quattro-logon som sitter längsmed bilarna fick Johnny kämpa efter att få tag i. Tillslut så kom han i kontakt med en person som hade orginal quattro loggan nersparad på en diskett. Johnny fick filen och kunde trycka upp dekalerna via en bekant. Vi tycker att dom är mycket smakfulla och passar Familjen Quattro.
QuattroQuattro
QuattroQuattro

Så här ser Familjen Quattros bilpark ut:
Audi A6 3.0 TDI BBS KCR Chippad till 285hk 586nm ferita rostfritt avgassystem, snitzat till bromsarna, bottenratt
Audi S3 chippad BSR med över 312hk, (260hk orginal) S3 är den som är mest orginal!
Audi A4 3.0 TDI svar MTM chip S4an avgassystem cov coil over sats 275hk 560NM, stora nav, flat body ratten, köpt i tyskland hamburg, kollart upp den, via audi i sverige med chassinr.
Audi A4 sport quattro 2.0 220hk chippat bsr frita avgassystem röd dotterns, nokian pro

Varför just en Audi?
Nr1 måste vara Quattron, en Audi utan Quattro är ingen Audi. Jag får aldrig några samtal av barnen eller frugan att dom har kört fast. och kvalitén som Audi byggt upp genom åren. Jag får väldigt bra service och stöd från Audi Danderyd, då jag gör en del av arbetet själv.

DSC_0304

Varför just denna modell (Audi A6)?
Jag tycker den är väldigt elegant och man åker väldigt skönt. Som mest har jag kört 100mil nonstop. Den drog endast 0.7 liter/milen på Autobahn och den drog 0,89 l/mil i 280km/h på Autobahn, det säger en del.

Audi S3Audi A6

Det var en speciell historia när Johnny och hans son letade efter den läckra Audi A4 Avant 3.0 TDI (Svart) då flög dom till Frankfurt och sen åkte dom tåg i 1,5 timme och kom fram mitt i natten. När dom kommit fram visade det sig att det var en riktig sillhink till bil den var bla. krockad, repig lack på tak och dörrar så då var det bara att vända om och åka hem igen. Sen hittade vi den efterlängtade Audi A4 Avant 3.0 TDI i Hamburg.

DSC_0331DSC_0343

Kommer du köpa en Audi nästa gång?
Absolut, när jag hittar den Audi som jag vill ha!

Vad är bra respektive dåligt med din bil?
Den är mycket bränslesnål och trevlig att åka långa resor med. Det dåliga är väl att den nya A6an inte går att få med manuell växellåda och en kraftfull diesel.

Vilken är din drömaudi?
Audi RS6 V10 och R8 V12 TDI

Vilken var din första Audi?
Audis ur quattro, pappa hade en Audi 100 2.0 och Audi 50 GL från -74

Text: Love Sahlin
Bild: Susanne Qviberg

Comments

comments