Nya Audi A6 Sedan

Audiloggen har den här veckan hunnit med att gå på två Audi A6 Sedan releaser en i Stockholm och en i Örebro.
Den snygga och lättare nya Audi A6 Sedan är ljuvlig att skåda! I första anblicken så tror man att den här bjässen har blivit tyngre med tanke på all ny utrustning och att bilen har blivit större än föregångaren. Audi har verkligen lyckats banta vikten av nya Audi A6 med hela 80kg, vilket jobb! Historiskt sett så har A6:an alltid blivit tyngre. Några av konkurrenterna väljer att gå åt andra hållet och blir 120kg tyngre istället vilket känns som att kliva tillbaka ett steg. Tack vare att bilen bla. är byggd med mycket aluminium så lyckas Audi få ner vikten så mycket.
Här nedan ser ni bilder från Audi Hammarby i Stockholm.

Audi A6 releaseAudi A6

Nya Audi A6 kommer i ett hybridutförande inom en snar framtid. Först ut kommer Audi Q5 vara med en hybridmotor.

Audi A6 Audi A6 release

Vi höjer på ögonbrynen när vi ser på prislistan för den nya Audi A6 Sedan och alternativet med en 2.0TDI motor på 177hk 380 Nm som förbrukar 0,49 l/mil för 339.000kr. Den kommer nog Audi sälja många av.

Audi A6 Audi A6

Det går att välja till MMI navigation plus som integrerar med Google till internet, biltelefon och Google maps som kommer upp på skärmen. Det finns även möjlighet att streama musik via Spotify i MMI-systemet. Det går även att skapa ett trådlöst nätverk i bilen så att passagerarna kan ansluta och surfa via bilens egna trådlöst nätverk (WLAN).
Här nedan ser ni bilder från Stortorget i Örebro när Audi Örebro visade upp nya Audi A6 sedan.

Audi Q7Audi A6 Sedan Event

En ny funktion som går att välja till nya Audi A6 är Head Up Display vilket visar viktig information direkt på vindrutan som innebär att du inte behöver ta ögonen från vägen. Väljer du till night vision och värmekamera så upptäcks eventuella dolda faror på vägen som fotgängare. Se reportage om Audi A8 ( Audi A8 bröllopslimousinen ) och Audi A7 ( Audi A7 3.0 TDI ) för att se head up display och night vision in action.

Audi A6 SedanAudi A6 Sedan

Med den nya Audi A6 så har Audi valt att satsa på dioder istället för xenonljus vilket bidrar till en lägre energiförbrukning och snyggare utseende. Audi var först ut på marknaden med dioder och är ledande.

Audi A6 Sedan back ligthAudi A6 Sedan

Inom kort kommer vi på audibloggen provköra bilen och komma med ett mer utförligare reportage om bilen med bilder och filmer.

Ni kan se mer om nya Audi A6 under: Driving Experience Audi A6 där vi testar bilen på Barkarby flygfält.

Bild Stockholm: Patrik Öster
Bild Örebro: Susanne Qviberg
Text: Love Sahlin

Comments

comments