Porträtt Mats Audi A8 4.2 Quattro

Under vårt Quattro-test med Audi Q7 uppe i Bruksvallarna så träffade vi en glad Audi-ägare.
Denna glada Audi-ägaren var Mats Hansson, en 46 årig arkitekt från Stockholm. Mats har en Audi A8 4.2 Quattro från 2003 och är oerhört nöjd med sin bil. Det bästa med bilen tycker Mats är att den är en lyxbil utan att för den delen bli vräkig. De som vet vad en A8 är blir imponerade men de som inte vet vad en A8 är tror att det är vilken vanlig bil som helst tills de kommer in i den och ser interiören. Mats har haft sin A8 sedan i maj och har haft svårt att hitta något negativt med den. Det enda han kan komma på är möjligtvis bränsleförbrukningen men även denna går att bestämma över själv. Glider man runt utan att stressa motorn för mycket så går det att landa runt 1.0 liter milen i genomsnittsförbrukning och behöver man sedan köra om någon så är det bara att trycka till lite så har man på ett vips kört om.

A8 & Q7 bakA8 & Q7 fram


Tidigare har Mats haft en Audi V8, efter detta fick han ärva en Seat Toledo men längtade hela tiden tillbaka till sin gamla Audi. Inför köpet av dagens A8 gick han och tittade på en S8 men sedan dök hans nuvarande A8 upp och det blev en ”perfect match”.
A8 bakA8 lampaA8 lampaA8 inne
Likt många som någon gång ägt en Audi så kommer det självfallet bli en Audi nästa gång också. Det Mats gillar med Audi och särskilt A8 är att Audi har förstått innebörden av design. När de lanserar den nya A8 lanserar de den inte på en bilmässa utan på två utav världens största designmässor. Detta säger mycket om A8 och om hur Audi tänker tycker Mats.
Vi avslutar med en bild på Mats och hans skönhet.

A8 & Mats

Comments

comments

Tags: ,