Porträtt Peters Audi A4 Allraod

Vi kontaktar en trevlig audiägare vid namn Peter Forslund i Örebro och stämmer träff med honom då vi fått nys om att han äger en vit Audi A4 Allroad som vi på Audibloggen vill spana in närmare. Vi stämmer träff utanför Örebros slott för att ta några fina bilder av bilen och höra med Peter hur det kommer sig att han just kör en Audi A4 Allroad idag.
Peters bil-cv kan göras långt, han har ägt allt ifrån SAAB, Volvo, Mercedes, BMW och tillochmed en Porsche 944S på yngre dagar men mestadels har det varit Audi. Audi ligger Peter nära hjärtat och nästa bil ska självklart bli en Audi. Peters första Audi var en vit Audi 100 från -85 med en 1,8 liters bensinmotor.
-Den gick mycket fint!
År 2000 ägde Peter En Audi TT som han också snabbt blev förtjust i.

Peter Forslund

Idag kör Peter en A4 Allroad 2.0 TFSI med 211hk som han var först ut med på gatorna i Örebro.
-Jag fick nästan tjata till mig förstahands information om bilen innan det gick att beställa den i systemen.
Först fick Peter upp ögonen för en Audi Q5 men den blev ganska naken för att kunna hamna inom ramen för ett leasingavtal, Då dök plötsligt dök Audi A4 Allroad upp som ett självklart alternativ med mer utrustning med bland annat backvarnare, Audi Symphony, sportpaketet, automatlåda och led belysningen i fronten. Peter är en musikälskare utan dess like och var därför väldigt noggrann i valet av bilstereo.

Audi A4 Allroad Örebro Slott

Varför valde Peter just den här modellen?
Allroaden sticker ut lite i jämförelse mot A4an som börjar bli för vanlig. Sedan så ligger sommarstugan en bra bit ut i skogen (1,5km närmare bestämt). På vintern är vägen oplogad och då kan det ligga massa snö på vägen.
-En gång när jag hade med mig en kompis så skrattade kompisen och sa här kommer vi inte fram. Då sa jag, jo da här kommer vi fram. Så skötte bilen resten, det var svårt att hålla tungan rätt i mun över ett gärde som var helt snötäckt men vi lyckades ta oss fram.
En vinter låg det flera decimeter snö på den oplogade vägen men Peter var inte rädd för att ge sig ut. Just den här gången när det var mer snö än vanligt så körde han fast 400-500meter in på den oplogade vägen så att bilen hängde på underredet då ringde han till bonden som fick komma med traktorn och dra loss bilen.

Audi A4 AllroadAudi A4 Allroad

Vad är bra respektive dåligt med din bil?
Jag gillar helheten med bilen, en kraftfull men snål bensinbil med automat och quattro. Peter valde en bensinare för att han inte ville välja bort automatlådan och quattron. Dieselbilarna med aktuell utrustning var det för lång leveranstid på.

Audi A4 Allroad

Vilken är din drömaudi?
Jag måste säga att jag har ett svagt öga för Audi R8. Den ser så sportig ut.

Audi A4 AllroadAudi A4 Allroad

Peter arbetar som Försäljning- och marknadschef på Devi, därav DEVI 1 som registreringsnummer på bilen. Devi som är ett varumärke inom Danfosskoncernen är världsledande inom elektrisk golvvärme och finns idag i ett 40 länder. Bolaget grundades i Danmark (1935). Det unika med Devi,s golvvärmesystem är de mycket avancerade styrsystemen. Detta gör att man får ett mycket energieffektivt golvvärmesystem

Audi A4 Allroad

Text: Love Sahlin
Bild: Susanne Qviberg

Comments

comments